Lyckad korvbricka med smarriga korvar och tillbehör

En korvbricka är ett härligt sätt att servera korv på. Jag gillar konceptet där man har en huvudprodukt att utgå ifrån (korven) och plockar till lite olika smaker i form av olika tillbehör. Jag brukar blanda olika korvsorter och fördrar de som smakar mycket. Med flera smarriga tillbehör vid sidan om blir det en festlig lunch eller middag. Här kommer lite tips för en god korvbricka.

tips till korvbricka

Först och främst har vi korven. Den viktigaste delen på korvbrickan. Ta några av dina korvfavoriter och lägg till någon ny sort. Det är alltid roligt att prova nytt. Jag vill passa på att tipsa om Bullens Beer Banger. Det är nya korvar som Bullens precis har lanserat. Detta kultvarumärke har inte släppt någon ny produkt sedan 1953, och så plötsligt BAM! släpper de tre nya korvar som smakar galet gott. Alla korvar innehåller 90% svenskt kött, svensk öl och olika sorters rostad malt.

bullens korvar

Bullens Beer Banger är kokt för att bibehålla sin unika färg och smak (traditionell ölkorv är rökt och lufttorkad). Hemma grillar eller steker man korven innan servering.

bullens beer banger

Bullens korvar Beer Banger – tre smaker

Lager: smaksatt med riktig lageröl och pilsnermalt.

IPA: smaksatt med IPA och karamellmalt.

Stout: smaksatt med stout och svartmalt.

Korvarna är framtagna i samarbete med Charlis Brygghus, ett mikrobryggeri i Trolle Ljungby, Skåne.

currykål till korvbricka

Ett av tillbehören på korvbrickan är currykål. Currykål passar riktigt bra till korv. Jag åt det för första gången när jag provade Bullens Beer Banger och har gjort kålen flera gånger sedan dess. Det har blivit en ny tillbehörsfavorit. Se länk till recept längre ner.

god korvbricka

Den lyckade korvbrickan – godsaker att ha med

* Några riktigt goda korvar
* Currykål – recept currykål
* Syrad rödlök
* Inlagda paprikor med färskost
* Rostade rotfrukter
* Potatischips
* Shrirachaketchup
* Het sås (den gula såsen på bilden kommer från Sauce shop och är den hetaste sås som jag någonsin smakat. En knivsudd och det bränner så starkt att man vill gömma sig).
* Öl

 

Har du med de här sakerna får du garanterat en god korvbricka.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck