Chilisåser med mycket smak – såsparadis från Sauce Shop

Sällan blir jag så begeistrad över en hel serie såser! Flaskorna från Sauce shop hamnade på vårt köksbord och står praktiskt taget där till varje måltid. Vi pratar alltså goda chilisåser som smakar mycket och som kommer i många olika spännande smakkombinationer. Alla såser är märkta med en siffra som anger hur starka de är på en tiogradig skala och det finns såser i hela spektrat.

goda chilisåser från Sauce Shop

Sauce shop verkar spruta ur sig nya smaker konstant. Jag hinner precis hitta en ny favorit, samtidigt som nästa nyhet infinner sig.

Några av Sauce shops goda chilisåser

Smokey Chipotle ketchup
Buffalo hot sauce
Lime and Coriander Sauce
South Carolina BBQ Sauce
Everyday Chili Sauce
Green sriracha
Really hot sauce

Sauce Shop har dessutom vunnit priser för sina såser. De tog hem storsås-vinsten på Great Taste Awards 2017. Totalt vann de fem stjärnor för de goda smakerna. Deras goda chilisåser som vann är Lime och koriander, South Carolina BBQ, Green Sriracha, Really Hot Sauce och Smoky Chipotle Ketchup. Det är säkerligen inte deras sista vinst om de fortsätter att tillverka sina såser med samma bravur. Ren såsmagi!

lime och koriander sås

En av mina storfavoriter är Lime and Coriander Sauce. Det är en mild sås som smakar väldigt fräscht. Bra smak av koriander. Gillar man koriander är chansen stor att man kommer att falla för denna sås direkt. Jag älskar den serverad till grönsaker och använder den som dippsås. Perfekt som fredagsmys och till en elegant grönsaksbricka.

Roligare dipsåser utan gräddfil

Really hot Sauce är definitivt inget för känsliga magar! Den dundrar om ordentligt. Finns det någon som inte reagerar på denna sås har personen förmodligen skadade smaklökar, eller är van att äta piri-piri till frukost sedan barnsben. Phu, denna sås är inte att leka med. Varning för svettningar. Det brinner ju ur öronen. Att såsen enbart är markerad som en sjua på deras tiogradiga skala är för mig en gåta.

elegant grönsaksdipp till fredagsmys

smokey chipotle ketchup

Smokey Chipotle ketchup – en riktig jag-kan-inte-klara-mig-utan-denna-sås.  Med sin rökiga smak och behagliga styrka är såsen ett perfekt lyft för burgaren.

chipotlemayo och srirachamayo

Srirachamayo och Chipotlemayo

Sauce Shops senaste tillskott är så välkomna! Srirachamayo är en riktig hit och passar till både rött kött, grillade grönsaker och kyckling. Chipotlemayon är härligt rökig och passar bra till kött, gärna på burgare. Smakrikare och krämigare mayo får man nog leta efter.

 

Var hittar man Sauce Shops goda chilisåser

I Stockholm säljs de bland annat hos Urban Deli Nytorget, NK saluhall och Hötorgshallen. Spana in alla återförsäljare i Sverige här. Beställa online kan man göra i Berikssons webshop här.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck