Gör Västkustchips som Estrella

Jag fick nyligen utmaningen att prova göra chips på Estrellas vis. Spännande tänkte jag, som aldrig tidigare friterat potatisskivor. Ett kit med potatis, jordnötsolja och kryddmix hade jag till mitt förfogande. Tänk att mer än så inte behövdes för att få till det där perfekta resultatet. Färska, krispiga och gyllenbruna blev chipsen. Precis som jag vill ha dem. Till min hjälp hade jag fått tydliga och enkla instruktioner. Prova själva! Det är bara att följa några enkla steg: IMG_4379

* Tvätta potatisen med vatten och en borste.
* Skär potatisen i 1-2 mm tunna skiovor. Använd gärna en mandolin.
* Värm upp jornötsolja i en kastrull och fritera i cirka 140-150 grader. Använd termometer.
* Ta cirka 2 potatisar/kok.

IMG_4370

* Skivorna ska puttra och fräsa rejält, men inte bli bruna för snabbt. Fritera cirka 7 minuter.
* Ta upp skivorna och låt dem rinna av på hushållspapper.
* Strö över krydda, vänd chipsen och krydda på andra sidan.IMG_4386

Västkustchips från Estrella är gjorda av potatis som odlats på Västkusten. Kryddblandningen som jag strödde över mina chips är samma sort som Estrella använder till sina nya Västkustchips. Smaken är mild och krämig lök. Gott och krispigt blev det.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck