Perfekt rostbröd till frukost – Rosta & Dela!

Vilken succé Polarbröds nya brödkoncept gjorde på frukostbordet hos oss. Det nya brödet heter Rosta & Dela och funkar precis som namnet antyder. Man rostar hela brödet och delar det efter rostningen. För mig är det här ett perfekt rostbröd. Utsidan blir krispig och insidan mjuk. Precis som jag vill ha det!

rosta och delagoda och perfekt rostade mackor bra bröd att rosta

Brödrosten används flitigt hos oss men jag brukar i vanliga fall rosta bröd på lägre temperatur. Annars kan det bli alldeles för krispigt och nästan torrt. Jag vill ha mellantinget där brödet är både krispigt och mjukt på en och samma gång. Sådär lagom rostat. Med Rosta & Dela får jag exakt det jag har sökt efter, ett perfekt rostbröd. När jag tänker på det känns det egentligen väldigt märkligt att det inte har funnits en liknande produkt tidigare. Eller så är det bara jag som har missat det?

frukost med rostad mackaperfekt rostbröd

Två smaker

Rosta & Dela är bakat med surdeg och havssalt. Brödet är mjölkfritt och finns i två varianter. Det ena är bakat på råg och det andra på vete. Brödet är runt och delat på mitten. Efter rostningen drar man enkelt isär de två halvorna och brer smör på. Det mjuka inkråmet ger känslan av ett nybakat bröd. Särskilt när smöret smälter så där härligt som det brukar göra på ett hembakat bröd som man nyligen tagit ut ur ugnen. Mer info om Polarbröds nyheter hittar du på deras sajt.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck