Korvnytt och bilservice på väg

Idag är det 12 mars och även Alla korvars dag. Jag har spenderat eftermiddagen på Korvfestivalen som är en plats fylld med korvinspiration, smakprover, tävlingar och korvskola. Mer om det kommer i ett annat inlägg, men först tänkte jag tipsa om lite korvnytt som OKQ8 lanserar dagen till ära. Från idag finns ett helt nytt korvsortiment ute på mackarna, och alla korvarna görs på svenskt kött. I samband med lanseringen gör de även en rolig kampanj som går under namnet “1000 mil av kärlek”, läs mer om den längre ner.

IMG_7060

Under den senaste veckan har vi testat några av korvnyheterna från OKQ8, det har varit en perfekt laddning inför Korvfestivalen. I det nya sortimentet finns elva nya sorters korvar. De korvarna som vi har testat är: Västerbottensostkorv med 75% kötthalt, Chilikorv med 64% kötthalt och Baconlindad korv med en kötthalt på 64%. Chilikorven var god men kan gärna kompletteras med starkare sås för att få en riktig hetta. Västerbottenskorven var härligt ostig, bra när man vill ha en matigare korv med svenska smaker.

Tips: Skeppsholms Korvsenap smakar fantastiskt till de flesta korvar, en riktig favorit i senapslådan i kylen.

IMG_6977

Varje år serverar OKQ8 5,5 miljoner korv med bröd på sina serviceställen. Helt otroligt vad det äts korv när man rastar bilen i Sverige. Jag kände mig lite manad att slänga ihop en ‘korvbil’ när jag läste om hur poppis korvar är på bensinmackar.

IMG_6982

IMG_6965

OKQ8:s kampanj “1000 mil av kärlek” startar idag och bygger på att sprida lite extra kärlek längs Sveriges vägar. Det innebär att man kan ansöka om att få ett visst antal färdmil gratis för sig och en vän. Tanken är att vännerna ska mötas på en av servicestationerna där de få sina bilar servade och tankade samtidigt som de själva kan umgås över en god korvmeny.

1 Comment
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Jessica Sundberg
6 År sen

Vilken rolig korvbil!!!!! En sån måste jag göra hemma 🙂 Kram!

Inom - Mat och dryck