Kycklingbacon till omelett – enkel lunch med protein

Vi säger Hej till Sveriges första kycklingbacon! Kronfågel är först ut med att lansera denna typ av produkt. Kycklingbaconet består av 87% kycklingkött, till största delen är den gjord på kycklinglårfilé.
Jag testade att steka baconet, precis som jag ibland tillagar “vanligt bacon” och vips så var det klart på några minuter. Det blev riktigt krispigt och hade en lätt sälta (inte lika salt som grisbacon). Att baconet är varmrökt över äkta alspån märks i smaken, gott!
Baconet serverade jag till en omelett och en sallad gjord på spenat och groddar. Väldigt god kombo och en enkel snabblunch.

IMG_5219

Proteinmängd i de olika råvarorna, per 100 gram:
Kycklingbacon: 16 gram
Ägg: 13 gram
Spenat: 2,9 gram
Mungbönsgroddar: 3 gram
Alfalfagroddar: 4 gram

Spenat innehåller dessutom en stor dos med kalium (558 gram) som är bra för musklernas funktion, hjärtat och sänker blodtrycket.
Mungbönsgroddar innehåller samma mängd protein som kolhydrater och fibrer. De innehåller också en bra mängd folat som behövs för cellernas ämnesomsättning och för bildningen av röda blodkroppar.
Jämfört med grisbacon så innehåller kycklingbacon lite mer protein. Grisbacon innehåller 13,4 gram protein per 100 gram bacon, medan kycklingbacon innehåller 16 gram.

IMG_5206

Baconet är varmrökt över äkta alspån och skivorna är tunna. Enkla att steka eller tillaga i ugn som man gör med grisbacon. Steks ca 2 minuter per sida, beror på hur knapriga man vill ha dem.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck