Ny grillost till sommarens sallader

Gillar du att grilla eller steka ost? Arla har precis lanserat Apetina Grillost som är gjord på pastöriserad komjölk och går fint att lägga på grillen eller i stekpanna.

IMG_4864

Jag testade att dela osten i fyra stavar och sedan grilla i grillpanna. Det gick suveränt. Osten höll ihop hela vägen, även när jag sedan delade stavarna i mindre bitar. Osten är godast att servera direkt efter tillagningen.

Smaken är god, lagom sälta och ett bra tuggmotstånd – inga gnisslingar mellan tänderna som det kan bli av vissa grillade ostar. Det var riktigt gott att servera osten i en sallad, och den funkar säkert bra på både burgare och grillspett också.

IMG_4695

Osten grillades tillsammans med olika grönsaker som sedan blev en god ljummen sommarsallad.

IMG_4705

Apetina Grill Cheese innehåller 29% fett och väger 120 gram. Priset ligger kring cirka 15.50-16.90 kr. Den tillverkas av Arla foods i Tyskland och förpackas därefter i Polen innan den transporteras till Sverige.

IMG_4878

Salladen blev en blandning av zucchini, röd paprika, champinjoner, broccoli och sockerärtor. Toppades med den grillade osten, lätt grillade tomater och rödbetsgroddar.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck