Ny sockerfri sylt från ICA

Mitt spontana intryck av ICAs nya hallonsylt var oväntat och hade ingenting med sötman att göra. När jag provade Stevia för första gången, både i bakverk och i koncentrerad form tyckte jag inte att det smakade “tillräckligt sött”. Därför blev jag extra nyfiken på att prova de nya sylterna från ICA. Det främsta intrycket av hallonsylten var den intensiva och tydliga hallonsmaken.

20130512-203712.jpg

Våffelbuffé kändes som en bra grund för att prova och jämföra olika sorters sylt. Vi jämförde med en hjortronsylt och jordgubbssylt, sötade med “vanligt” socker. Skillnaden i sötman var inte särskilt märkbar. Smaken på ICAs nya hallonsylt var intensiv och god. Den funkar säkert till vaniljglass och pannkakor också.

20130512-203809.jpg

På våffelbuffén hade vi självklart min favorit bland middagsvåfflor: 3B. Bacon, Brie och Basilika. Den kan jag rekommendera till alla våffeljunkies.

20130512-203622.jpg

 

20130512-203651.jpg

Steviasötade produkter är något som kommer mer och mer. ICA har följt trenden och lanserat sylterna i smakerna hallon, lingon och jordgubb. Steviolglykosider är ett naturligt sött ämne som utvinns ur växten Stevia. Ämnet påverkar inte blodsockret i samma utsträckning som vitt raffinerat socker gör. Utöver stevia är ICAs sylter sötade med erytritol och maltitol. Erytritol är en sockeralkohol som finns naturligt i alger och svamp, det påverkar inte blodsockret och ger inga kallorier. Maltitol är en sockeralkohol som tillverkas av sockerarter i sädesslagen. Maltitol ger hälften så många kalorier som vanligt socker.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck