Smarriga nyheter från Lönneberga – perfekt för grillen

Lönneberga som är kända för sina smörgåspålägg har tagit klivet och lanserat färsk kyckling och korv. Modigt kan jag tycka, att gå in på en marknad där det redan finns ett stort utbud av goda produkter. Det gäller att ha något unikt att komma med, något som smakmässigt och kvalitetsmässigt sticker ut. Efter att ha provat både kycklingen och korven, så tror jag inget annat än att Lönneberga kommer att lyckas med sina nyheter.

Lönneberga kycklingspett Lönneberga korvarKorvnyheter från Lönneberga

Korvarna

I butikerna finns nu Lönnebergas fem korvar i olika smaker och storlekar. Det är två tjocka klassiker: grillkorv och chorizo, samt tre nya smala Lönnebergare. Kycklingkorven har en bra konsistens och behaglig smak. Den går väldigt bra hem även hos treåringar kan jag intyga. Korven med smak av Cheddar & Jalapeno håller faktiskt vad namnet lovar, den är het och smakrik. All korv är gjord på svenskt kött.

 

Färska kycklingnyheter

Bland kycklingnyheterna finns det två färdigmarinerade grillspett som är gjord på färsk kycklingfilé, en minutfilé, en lårfilésteak och vingar i form av drumetter och vingetter. Det är alltså små snacksbitar som passar perfekt för mingel eller enklare bjudning.

Kycklingen är svensk och Lönneberga har tagit fram goda smaksättningar. Den är till stor del kryddad med fräscha örter, vilket sticker ut från de kycklingar som ofta smaksätts med så kallad klassisk grillkrydda. Minutfilén är exempelvis kryddad med basilika, citron & vitlök. Kycklingspetten kommer i två varianter. Det ena är smaksatt med koriander, lime & chili, medan det andra kommer i smaken paprika & örter.

Kycklingspetten är generöst kryddade. De är färdiggrillade på bilderna ovan, och det syns att det är rikligt med örter. En riktigt smidig produkt, bara att lägga på grillen direkt och servera med någon god sås. Här hittar du ett recept på tomatpesto som är god att servera till.

Du kan läsa mer om alla produktnyheterna på Lönnebergas sajt.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck