Nytt knäckebröd med julkryddor

I år har Leksands Knäckebröd tagit fram ett exklusivt knäckebröd med julkryddor. Det nya knäckebrödet heter Tre Kullor och är både hårt och tunt. Brödet är bakat på surdeg av råg, vört och korn. Det doftar juligt och det knäcker bra mellan tänderna i varje tugga. Kryddorna som brödet är smaksatt med är de som hör julen till: kanel, kardemumma, nejlika och ingefära.

IMG_0885

Degarna för knäckebrödet sätts för hand och gräddas sedan på en plåt i konditoriugn. Brödet smakar juligt och är riktigt gott med en klick brynt smör.

IMG_0888

Varför inte griljera skinkan med detta nya knäckebröd? Recept på en enkel griljering med Tre Kullor hittar du längre ner. Fler recept på goda griljeringar hittar du både här och här.

IMG_0921

Julskinka med Tre Kullor- griljering gjord på knäckebröd med julkryddor

Ingredienser:

1 kokt julskinka

2 ägg
4 msk stark senap
1 paket Tre Kullor Julkryddor och vört

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Torka av skinkan.
Krossa knäckebröden till små smulor i en mixer eller i en mortel.
Blanda ihop ägg och senap. Tillsätt hälften av de krossade knäckebröden i äggblandningen. Bred ut blandningen jämnt över skinkan. Strö över resten av de krossade knäckebröden. Placera skinkan mitt i ugnen i cirka 15 minuter.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck