Ökande kycklingtrend ger fler goda produkter i butik

I Food & Friends senaste Matrapport 2015 ser man att kyckling har blivit så populärt i de svenska hemmen, att det har hamnat på första plats över den mest populära helgmaten.

Trenden med kyckling märks även på restauranger där allt fler varierande kycklingrätter syns på menyerna. I Japan serveras också kycklingsashimi, det vill säga rå kyckling med tillbehör. Precis som man äter rå fisk – fast kyckling istället.
Det var Kronfågel som bjöd in till presslunch och delade med sig av spännande info kring trender, medan de serverade en riktigt god lunch med massor av produktnyheter och goda tillbehör.

IMG_6031

Chicken rolls, istället för den “trendiga” lobster roll (som serveras på bland annat den populära restaurangen Burger & Lobster). Rollsen från Kronfågel består här av lite pulled chicken i salladsblad med coleslaw. Allt serverat i ett litet “korvbröd”.

IMG_6061

En annan trend när det kommer till kycklingar är att allt fler väljer att handla ekologiskt. Kronfågel förvärvade Bosarpkyckling under 2014 och nu införlivas Bosarp under Kronfågels varumärke. Kycklingen är både ekologisk och KRAV-märkt. Kycklingarna är av rasen Rowan Ranger, de äter ekologiskt foder, har tillgång till utomhusvistelse och växer i minst 70 dagar.

IMG_6103

Bosarpkyckling är saftig och smakrik. På presseventet hos Kronfågel hade kocken Magnus Albrektsson gjort en riktigt smaskig sallad till kycklingen. Salladen bestod bland annat av rödbetor, spenat, valnötter, fårost och brynt smör.

I september lanserar Kronfågel även fyra roliga nyheter:
Minutstrimlor och Minutskivor samt Kronfågel Chicken ”Ribs”.

IMG_6145

Minutstrimlorna- och skivorna är en utveckling av den befintliga Minutfilén som är en utbankad kycklingfilé. Kycklingen är färdigskuren, så man slänger bara ner bitarna i en stekpanna och de är klara inom fem minuter. Enkelt och snabbt att servera till en grönsakswok, pasta eller sallad. På bilden nedan är det en thai-wok med Minutstrimlor.

IMG_6071

Kronfågel Chicken Ribs är en helt ny produkt. Det är en kryddmarinerad och färdiglagad produkt som är gjord på kycklinglår utan skinn. Kycklinglåren har tillagats i låg temperatur under lång tid i sin förpackning. Ribsen lanseras i två smaker: Texas BBQ och Sweet Chili. Att de kallas ribs beror på att de utseendemässigt liknar klassiska ribs.

IMG_6149

Ribsen med BBQ-smak var riktigt goda, de kommer garanterat att hamna på bordet hemma vid flera tillfällen. Båda smakvarianterna är väldigt saftiga och möra, det är tack vare tillagningsmetoden. Produkten har även långt hållbarhetsdatum i obruten förpackning (några månader).

IMG_6077

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck