Korv med goda tillbehör

När jag fick prova Scans nyheter Kovish och Järpish fick jag också bra recept på goda korvtillbehör. Se längre ner för recept. Jag älskar korv och varierar gärna tillbehören så att rätterna blir roligare. Dessutom är det så varierande smak på alla korvar som finns på marknaden att det blir ännu roligare att matcha ihop tillbehör och korv. Även när man bara serverar korv i bröd är det gott att ha sallad, syrad lök, surkål och lite annat. Inte bara god senap och hemmagjord ketchup.

IMG_4352

Korvish från Scan innehåller 45% svenska grönsaker och 45% svensk Rapsgris. Smaken är alltså inte så köttig och det blev jättegott med många olika grönsakstillbehör. Se recept längre ner.

IMG_4233

Korvish finns i tre smaker: Örter, Anchochili och Svartpeppar. Min favorit var Anchochili, den var inte så stark (hade gärna fått vara extra mer drag i den).

IMG_4251

Recept – Korvish Anchochili med rostad sötpoatis och stekt endive

4 portioner

1 pkt Scan Korvish Anchochili
1 dl olivolja
3 klyftor vitlök, fint riven
2-3 st sötpotatis
3-4 st röd endivesallad
3 msk granatäppelsirap alternativt balsamicosirap
1 ½ msk rödvinsvinäger
1 1/2 dl grekisk yoghurt
1-2 msk olivolja
1 dl rostade valnötter, grovhackade
salt
peppar
2-3 kvistar myntablad

 

Gör så här:
Blanda olja och vitlök. Nagga potatisarna med gaffel och lägg på en plåt, pensla på hälften av vitlöksoljan och strö på salt. Sätt in i ugn på 200°C i 40-50 minuter, ta ut och låt svalna lite. Dela diagonalt i 2-4 bitar och pensla på vitlöksolja på snittytorna, stek sen i het panna tills de fått fin rostad färg.
Stek Korvish i en panna utan fett och endivesalladen i en annan panna med vitlöksolja. Vispa ihop granatäppelsirap med vinäger och smaka av med salt och peppar. Blanda yoghurt och olivolja, smaka av med salt och peppar. Bred lite yoghurtsås i botten på en tallrik eller form, varva potatis, Korvish och endive ovanpå. Ringla över granatäppeldressing, strö över valnötter och myntablad.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck