Ny kycklingkorv från Sibylla – håller i 240 dagar

Känner du till den klassiska kokkorven på burk från Sibylla? Den som knäpper när man tuggar den. Korven lanserades 1932 och har precis fått sällskap av en ny variant. Sibylla kycklingkorv. Kycklingkorven är kokt och rökt och gjord på svensk fågel. Jag tycker själv att den nya korven smakar mycket bättre än originalet.

Det kanske kan tyckas självklart att Sibyllas nya kycklingkorv är gjord på svensk fågel. Men faktum är att deras klassiska Kokorv Original inte består av svenskt kött, utan ursprunget på köttet är EU! Med andra ord vet du inte från vilket land i EU som köttet i korven kommer ifrån.

Sibylla kokkorv kyckling

Sibylla kycklingkorv

barnvänlig korv

Sibyllas kokkorv på burk är inte bara en klassiker, utan den är till och med störst inom kyld korv på burk. Korven håller dessutom väldigt länge i oöppnad burk, i hela 240 dagar. Det är med andra ord bara att bunkra upp med en liten korvreserv i stugorna. Mer om Sibyllas korvar han du läsa om på deras sajt.

 

Sibylla kycklingkorv – gott för barn

Den nya kycklingkorven ligger i samma smakrika lag som originalet. Till skillnad från köttkorven så är kycklingkorven mer lättuggad, har ett mjukare fjälster och en behagligare smak. Även konsistensen känns behagligare. Kycklingkorven gick hem väldigt bra hos den snart tvåårige sonen. Jag serverade den tillsammans med ris och en sås gjord på crème fraîche, tomatpuré, timjan, en nypa salt och en skvätt honung.

 

Sibyllas kokkorv – så tillagar du den bäst

Kokkorven på burk är redan kokt, så om det tryter kan du öppna burken och äta korven rakt av. Godast blir det dock om du värmer på den i en kastrull med hett vatten. Korven får dock aldrig koka, då spricker den!

 

Gör så här:

1. Koka upp vatten med salt, några lagerblad och kryddpepparkorn.
2. När vattnet börjar koka drar du kastrullen från värmen.
3. Lägg i korvarna. Låt korven dra i cirka 3-5 minuter.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck