Sommarens goda grillnyheter från Scan

Till sommaren överraskar Scan med både nya styckningsdetaljer och tre slow cooked nyheter som bara behöver vändas på grillen. En av mina stora korvfavoriter, Råkorven, kommer dessutom i ny smaksättning.

IMG_3834

Scans nya Råkorv med smak av chili och oregano serverade jag häromdagen till gnocchi i en sås gjord på tomat-vitlök-chili och en sommarsallad. Råkorvarna från Scan finns i lite olika smaker och alla är helt fantastiskt goda! Både smak och konsistens är riktigt bra.

IMG_3830

Råkorven innehåller 95% svenskt kött. Korvarna är en stor favorit hemma hos oss och många gånger måste jag be butikerna att ta hem korven. Den är verkligen värd att vänta på.

IMG_3857

Tre slow cooked nyheter: Långkokt lammlägg med vitlök och persilja, Kamben med smak av koreansk BBQ och Kalvribs Smokey tomato.
Jag tycker att det är så smidigt med gott färdigmarinerat kött som man kan slänga på grillen mitt i veckan. På helgerna vill jag gärna experimentera själv med lite egna smaksättningar, men just på vardagarna känns det så lyxigt att kunna dra på grillen och ändå ha maten smaksatt och klar på nolltid. Lammläggen ska som exempel bara grillas i cirka 15 minuter. De är helt klara som de kommer i förpackningen, så det är bara att värma på för att ge schyst grillsmak och yta.

IMG_3856

De nya styckningsdetaljerna är Pluma (kotlettkappa) och kotlettracks med ben. Båda detaljerna är gjorda av svensk Rapsgris som är en annan favorit hemma. Pluma är helt ny i Scans sortiment och har fram tills nu sällan förekommit i Sverige. Det funkar att steka eller grilla den hel.

Jag ser fram emot många härliga grillkvällar – det ska bli väldigt spännande att smaka mig igenom hela det nya grillsortimentet.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck