Spännande smaker i ny müsli & granola

Alldeles nyligen lanserades flera sorters nya frukostprodukter i form av müsli och granola. Smakkombinationerna känns i flera fall oväntade, men de passar fint till frukostyoghurten.
De nya produkterna går under namnet Urkraft och basen består av spelt, bovete, hirs, teff, chia och linfrö. En laddning med fibrer, mineraler och vitaminer. Rotfrukter som rödbeta och palsternacka finns i två av sorterna. Rödbeta är rik på folat och kalium, medan palsternacka innehåller en stor dos kostfibrer.

Bakom lanseringen ligger Finax och de  det är sex olika smaker som de har lanserat, se längre ner.
Jag har provat två sorter, den med rödbeta och mörk choklad samt den med ingefära, päron och pumpafrö.

IMG_6820

I rödbetsmüslin fanns det några stora klumpar som var bitar av rödbeta. De var dock rätt mjuka, så inget man gör illa tänderna på. Vissa var så stora att jag valde att slänga dem, sen gick det bra att hälla müslin som vanligt ur förpackningen. Smaken var välbalanserad utan att någon del tog över. Rödbetorna färgade yoghurten lite lätt rosa, vilket jag tyckte blev ganska trevligt.

IMG_6850

Granolan med päron, ingefära och pumpafrö smakade gott, men jag föredrog ändå rödbetan till yoghurten. Jag testade däremot att baka med pärongranolan och det blev urgott! Här hittar ni receptet på Müslibrödet.

IMG_6840
De här smakerna ingår i Finax Urkraft sortiment:

Müsli rödbeta och mörk choklad
Müsli palsternacka, björnbär och pumpafrö
Müsli zucchini, svarta vinbär och mandel
Granola tranbär, svarta vinbär och kanel
Granola ingefära, päron och pumpafrö
Granola melonkärnor, hampa, cashewnötter och kanel.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck