Story Market – en eftermiddag med mat och dryck

Story Market bjöd för ett tag sedan på en inspirerande eftermiddag med en mängd mat- och dryckesnyheter. Det var en hel del spännande smaker inom tema hälsa, pepparkakor och alkohol som vi njöt av under några timmar.

En av höjdpunkterna tyckte jag att gelén gjord på mörka lagerölet Krušovice Černé var. Så otroligt enkelt att göra själv och gelén passade så bra till vilt. Receptet på gelén och den rätt som det serverades till hittar ni här Rökt hjortinnanlår med Krušovice Černé-gelé.

IMG_7467

Årets smak på Annas pepparkakor är vinteräpple. De smakar lite syrligare än vanliga pepparkakor.

IMG_7475

Snyggaste lådcykeln är märkt med Hendrick’s. Här blandades det riktigt goda GT’s. En gurkskiva i drinken gjorde susen.

IMG_7478

Choklad från Svenska Kakaobolaget. Väldigt god och består endast av två ingredienser: ekologisk Ceylonkakao från Sri Lanka och socker. Svenska kakaobolaget är en av Sveriges enda chokladproducenter och drivs av Urlika Bergenkrans och Fredrik Alverén. De köper kakaobönor direkt från bönderna och rostar sedan bönorna själva i fabriken på Österlen.

IMG_7494

Hälsotemat växer sig större. Great earth har en massa spännande produkter, däribland vita mullbär och hampafrön som är gott att ha i müslin.

IMG_7497

Pukkas två nya tesorter. Det ena består av tre sorters kamomill, det andra av tre sorters lakrits. Lakritsteet smakar  sött, så som rå lakrits gör.

IMG_7502

Rebel Kitchen gör mjölkfria drycker. Basen är källvatten och naturlig kokosmjölk från västra Indonesien. Dryckerna sötas med naturlig nektar och spetsas med smaker som choklad, chai, matcha och kaffe. Mjölkfria drycker börjar bli en allt större trend och vi kommer att se fler café latten göras på alternativa mjölkdrycker i fortsättningen. Jag tyckte att chokladsmaken från Rebel Kitchen smakade bäst.

IMG_7506

Riktigt goda och ekologiska grönkålschips från Inspiral! De är torkade på väldigt låg temperatur för att behålla alla näringsämnen. De finns i flera smaker, som BBQ, havssalt & lime, tomat & basilika och wasabi. Chipsen är helt veganska, fria från tillsatser och innehåller inget transfett.

IMG_7522

Bounce är näringsrika energibollar som består av långsamma kolhydrater, protein och omättade fetter. De är gluten- och GMO-fria och finns i flera olika smaker, som mint, apelsin & choklad och kokos & macadamianötter.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck