Svenskt och ekologiskt blir nyhet i delikatessdisken

Svensk ekologisk smörgåsmat blir nu verklighet i delikatessdisken. Det är Scan som ligger bakom lanseringen och är också det första varumärket i Sverige som erbjuder ett sådant alternativ.

Allt kött kommer från svenska gårdar.

Vi testade tre produkter:
*Grillad rostbiff
*Källarrökt nötytterlår
*Kallrökt medwurst

IMG_8529

Jag tyckte mest om nötytterlåret, väldigt bra smak och konsistens. Passar riktigt bra på både macka eller som tilltugg på charkbrickan. Funkade dessutom kanonbra med tranbärsmarmelad. Ytterlåret har varmrökts på gammeldags vis över glödande bokved och enris.

Rostbiffen är gjord på nötinnanlår och har tillagats på låg temperatur som sakta höjts i efterhand. Passar på smörgåsen. Den smakade mycket, även om jag själv föredrar rostbiff som har en mer rosa kärna.

Medwursten görs på griskött och kallröks långsamt över enris och alspån. Smakrik och passar fint på smörgåsen, god tillsammans med något syrligt, i detta fall testade vi med tranbärsmarmelad och en ost.

 

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck