Krämiga tryfflar med Baileys – försvinnande goda

Det är väldigt enkelt att få till härligt krämiga tryfflar med detta recept. Drömgoda små rackare att bjuda på till kaffet. Vill du inte ha Baileys i kan du ersätta med någon annan gräddig likör. Eller så tar du bara motsvarande mängd grädde och smaksätter med exempelvis nymald kardemumma eller lakritspulver.

Ursprungsreceptet är framtaget av Tea Malmegård i samarbete med Baileys. Gillar du sötsaker ska du även kolla in Teas andra recept här i bloggen. Så som vit hasselnötsfudge, en fantastiskt god fudge som håller ett bra tag i kylen. Och så denna ljuvliga kola med Baileys. Bättre konsistens och smak på kola får man leta efter.

hemmagjorda krämiga tryfflar med Baileyshemmagjorda krämiga tryfflar

Krämiga tryfflar med Baileys

 

Ingredienser: 
150 g mjölkchoklad
100 g mörk choklad
100 g vispgrädde
110 g Baileys
50 g smör
50 g fast honung
1 nypa salt

 

Till rullning:
200 g ljus choklad
1 dl kakao

 

Gör så här:

Smält mjölkchokladen och den mörka chokladen tillsammans i ett vattenbad.

Värm grädde, honung och Baileys i en kastrull. Slå sedan blandningen över den smälta chokladen. Ta av kastrullen från plattan och mixa ihop med en stavmixer. Tillsätt smör och salt och fortsätt att mixa tills det blir en slät smet.

Häll blandningen i en ren bunke och täck med plastfolie. Ställ in i kylen i 2 timmar.

Rulla lagom stora kulor av tryffelmassan. Ställ in kulorna i frysen i någon timme.

Till rullning: Smält chokladen i ett vattenbad eller försiktigt i mikron. Häll kakaopulvret i en form med höga kanter.

Ta fram de kalla tryfflarna och smeta den smälta chokladen på dem. Lägg lite choklad i handen och rulla cirka 3 tryfflar i handen tills de är täckta med choklad. Chokladen ska bara bilda ett tunt lager så att kakaopulvret fastnar sedan. Släpp tryfflarna i formen med kakaon. Rör formen fram och tillbaka tills tryfflarna blir täckta med med kakao runt om. Lyft ut och lägg åt sidan.

Repetera tills alla tryfflar är täckta med choklad och kakao. Använd gärna gummihandskar så undviker du fingeravtryck på de färdiga tryfflarna.

Comments are closed.

Inom - Recept