Drömgott att fylla en Croissant så här

Visst kan man äta en alldeles nybakad och frasig croissant som den är till en kopp kaffe. Men efter att du provat att fylla den på detta sätt kommer du aldrig drömma om något annat. Det här är det godaste sättet att äta en croissant på. Lite bär och smält choklad som pålägg till en smörig och frasig croissant – det är så ljuvligt gott så att man spricker! Se längre ner för beskrivning på hur du gör.

Jag smörar insidan av min croissant med en choklad- och nötkräm som är smaksatt med havssalt och lakrits. Det är en chokladkräm som jag älskar och som tillverkas av Gardini, finns bland annat hos Beriksson. Men välj den kräm som du gillar mest. Kanske är det Nutella eller egen choklad som du har smält?

IMG_4933

Jag brukar väldigt ofta köpa Pain au chocolat på bagerier, men det är ofta som chokladen i mitten känns lite hård. Jag vill att min ska vara smält, den får gärna vara ljummen – alldeles nybakad. Det är dock sällan som man lyckas tajma det, och jag tycker att kombinationen med bär & chokladkräm på croissant slår de Pain au chocolat som jag har smakat hittills.

Croissant sägs ursprungligen härstamma från Wien. Det var sedan Marie-Antoinette som introducerade croissants i Frankrike under slutet av 1700-talet. Hon skickade efter en bagare från Österrike som fick lära de franska bagarna vid hovet hur man bakar dessa halvmånar.

IMG_4930

Croissant med färska bär och chokladkräm

Du behöver:

1 croissant från ditt favoritbageri

1 näve färska bär (exempelvis hallon & blåbär)

1-2 skedar av din favoritchokladkräm

 

Gör så här:
Dela croissanten på mitten där den är som bredast. Gröp ur ett hål genom att bara flytta isär smörflikarna.
Bre chokladkrämen på insidan av croissanten och fyll med färska bär.
Servera till en god cortado eller espresso.
Njut!

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck