Fem smarriga kladdkakor som lyfter fikastunden

Åh, dessa fantastiska kakor som får det att vattnas i munnen vid blotta tanken på dem! Idag är det kladdkakans dag och jag tänkte därför tipsa om fem kladdkakefavoriter.

Som vanligt när det gäller bakning spelar råvarorna en väldigt stor roll. När du bakar din chokladkladdkaka blir det därför alltid bäst resultat med kvalitetschoklad. Glöm allt som har med Blockchoklad att göra.

Här kommer mina fem godaste kladdkakor.

img_7184

1. Kladdkaka med myntaganache

En kaka med rik chokladsmak som bryts av myntans fräscha toner. Det här är en av mina kladdakefavoriter någonsin. Så smakrik och med en härlig krämighet. Bäst blir den läckra kakan om den får vila några timmar i kylen.

Receptet hittar du här: Kladdkaka med myntaganache.

img_8434

2. Citronkladdkaka med lakritskolaganache

En citronkladdis som är sötsur och salt på samma gång. Riktigt smarrig. Den lakritstokige kan välja att ringla extra mycket lakritssirap över. Vill du att det bara ska smaka citron och choklad kan du utelämna lakritsen helt.

Receptet hittar du här: Citronkladdkaka.

IMG_1947

3. Krusbärskladdkaka

Krusbär har en förmåga att lyfta bakverk till nya höjder. Den här sötsyrliga kladdkakan är inget undantag. Det går fint att använda såväl frysta som färska krusbär. Kakan smakar lika gott året om.

Receptet hittar du här: Krusbärskladdkaka.

IMG_9657

4. Saffranskladdkaka

När kylan smugit sig på och det blir mörkt allt tidigare bakar vi gärna denna kladdkaka och ser fram emot advent. En ljuvligt god och söt kladdkaka med smak av vit choklad och saffran.

Receptet hittar du här: Saffranskladdkaka.

Kladdkaka med lakrits

5. Lakritskladdkaka

Underbart god kladdis som fått stående ovationer många gånger. Lakritsen bidrar med lite extra sötma och resultatet skapar ett beroende. Välj salmiakpulver om du vill ha en lite saltare touch.

Receptet på lakritskladdkaka hittar du här: Kladdkaka med lakrits.

Comments are closed.

Inom - Recept