Firar med franska premiumdesserter

Just idag firar vi både att vårt Marrakechkakel har kommit och att vi är tillbaka från en minisemester i Köpenhamn. Det härliga med att åka bort är att längta hem efter allt roligt som man har varit med om. Nu väntar en vecka, eller två (om vi ska vara ärliga) med kakelläggning.

IMG_6637

Vi firar med lyxiga desserter från Senoble och äppelmust. Jag fick hem ett jättefint bud i samband med att de frysta desserterna har premiär i Sverige nu i sommar. Chessecaken var otroligt god! Mer om desserterna kommer ni snart att få läsa mer om i bloggen.

Det är den ena balkongen som det ska läggas kakelgolv på. Vi visste att vi ville ha ett kakel från Marrakech design, men det tog ett tag innan jag och sambon kom överrens om vilket mönster och färger som det skulle vara. När vi till slut hittade ett som passade med husfärgen och vår stil visade det sig att det endast fanns 8 kvm kvar hos leverantören. Vi behövde 7 kvm och fick skynda oss att beställa. Man har ingen aning om när nästa parti av samma mönster kommer. Det kan ta månader!

IMG_6624

Kaklet heter Voltaire Silver, samma sort som finns i saluhallen i Göteborg. Ni kanske har sett det?

Resan till Köpenhamn blev en snabb visit för både mat- och inredningsinspiration. Jag älskar verkligen dansk design och kan promenera i alla inredningsbutiker i timmar. Innan resan gjorde jag en kartguide i Google för alla barer, butiker och restauranger som jag ville besöka. Jag hann med en hel del ställen och många roliga smakupplevelser.  En guide till Köpenhamns restauranger, barer och butiker kommer snart i bloggen!

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck