Godaste pålägget till Croissant

Lyxiga och långa helgfrukostar är bland det härligaste som finns. Jag vill gärna ha egen färskpressad juice. En av favoritblandningarna är apelsiner och jordgubbar – så gott!

[metaslider id=”9711″]
Surdegsbröd med valnötter från Bröd & Salt bageri, ost, rökt kalkon och skinka, gurka, paprika, tomater och ruccola. En färsk croissant till kaffet går inte av för hackor. Mitt favoritpålägg till croissants är färska bär. Bara att dela croissanten på längden, jag brukar sedan fylla den med blåbär, hallon och jordubbshalvor. Gudomligt gott! Smakar som ett lyxigt bakverk!

Croissant betyder halvmåne på franska. Historien om croissants verkar ha sin början i Wien under 1600-talet. Det sägs att det sedan var Marie-Antoinette som introducerade croissants i Frankrike under slutet av 1700-talet. Hon skickade efter en bagare från Österrike som fick lära de franska bagarna vid hovet hur man bakar dessa läckerheter. Än idag är croissants väldigt populära och serveras traditionellt till frukost i Frankrike.  

 

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck