Godaste saltlakritssåsen

Det var kärlek direkt! Löjligt god sås med väldigt mycket smak av saltlakrits. Jag har faktiskt inte tidigare testat en köpt sås som smakat så mycket saltlakrits, men så är den ju förstås “hemmagjord” av Calle & c:o. De hinner tyvärr bara producera cirka 80 burkar i veckan, så man kan känna sig riktigt glad om man lyckas komma över en sådan.

IMG_5051

Öppnad burk ska förvaras i kylskåp och jag lovar att det inte är lätt att låta bli att nalla lite. En sked kall sås är lite fastare i konsistensen och påminner om fudge. Annars är tanken att man ska värma på lakritsen så att den får en flytande form och blir en sås. Det är så makalöst gott!

IMG_5646

Cederströms har också såserna Calle och kolasåsen samt Calle och chokladsåsen. Såserna finns att köpa i några mindre butiker och caféer i Stockholm, bäst är att kolla in återförsäljare på Cederströms sajt.

Saltlakritssåsen kommer även att kunna smakas på Lakritsfestivalen den 21-22 mars i Annexet vid Ericsson Globe. I år är det extra spännande festivalmässigt, det är nämligen premiär för Sveriges första glassfestival samtidigt. Båda festivalerna äger rum under samma tak.

 

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck