Laktos- och glutenfritt bland GB’s glassnyheter

R-ICE heter glassen som är 100% vegitabilisk och gjord av ris. Helt fri från laktos, mjölk, soja och gluten. Väldigt god och inte lika söt som många andra glassar. Rice fanns redan förra året i GB Glace beställningssortiment. I år finns glassen med i det ordinarie sortimentet. Det innebär att den finns utritad på glasskartan och att man kommer att kunna hitta den i  butik mycket lättare. Det känns helrätt med en sådan glass, borde ha kommit långt tidigare egentligen.

IMG_5240

R-ICE har ingen vanlig våffla, utan en majsstrut. Riktigt gott, både glassen och struten.

En annan nyhet är Ben & Jerry’s Cinnamon Buns. Smakar som äkta svensk fika.

IMG_5251

Det är kolagräddglass med kanelsås (11%) och bitar av kanelbulledeg (11%). Jag var först lite skeptisk till bitar av bulle i glassen, men det var verkligen gott! Som att äta en nytinad kanelbulle hemma, när den fortfarande är så där lite kall men man inte kan hålla sig. En av mina glassfavoriter bland nyheterna, extra plus för att den är Fairtrademärkt.

IMG_5253

Bland de övriga glassnyhterna fanns bland annat tre sorters Magnum.

IMG_5234

Magnum Pink (hallonsmak), Magnum Black (vanilj- choklad- och kaffesmak) och Magnum Yoghurt Fresh. Den sistnämnda är en krämig yoghurtglass och hallonsås i kombination med ett tjockt lager Magnum-choklad.

IMG_5239

Cornetto Peanut Butter Love är en  jordnötssmörglass med kolasås i en krispig våffla, toppad med choklad och karamelliserade pekannötter. Daimstrut Chocolate med fluffig chokladglass och knapriga daimbitar. Det är en av Sveriges största strutglassar med sina 160 ml.

IMG_5236

Marabou Schweizernöt på pinne: hasselnötsglass, rostade hasselnötsbitar och Marabou Mjölkchoklad.

Den nionde nyheten som inte fastnade på bild är barnglassen Calippo Shots Lemon & Cola. Det är små kulor (iskristaller) med cola- och citronsmak. Alla barnglassar från GB innehåller max 180 kalorier. Tanken är att barnen inte ska uppmuntras att äta för mycket glass.

I år fylller också GB-glassgubben 50 år. Kanske får vi se fler spännande överraskningar detta till ära 🙂

2 Comments
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Yvonne Mancilla
Yvonne Mancilla
6 År sen

Hej! Efter att för några år sedan förstått att laktos inte är särskilt bra för min mage har jag letat efter alternativ för att ändå äta lite som vanligt. På sommaren vill man ju ha glass ! Varför är utbudet såååå tråkigt! Att välja bort laktos känns som ett straff !! En tråkig strut !!! Sia har i alla fall ett par burkalternativ. Inte vet jag , det kanske är jättesvårt att smaksätta glass utan laktos,? Vet ni hur många som är laktoskänsliga o vi vill haa glasss! Eller har ni andra laktosfria alternativ? Hälsningar från en glasslängtande kund.

Inom - Mat och dryck