Macarons bakmix från Kungsörnen

En genväg till perfekta Macarons? Nyfikenheten tog över och jag bestämde mig för att testa den nya bakmixen från Kungsörnen. Efter allt jag hört om hur jobbigt det ska vara att få till perfekta Macarons kändes detta som en bra genväg. Förpackningen innehåller sprits och två påsar med pulverblandning. Eftersom det var första gången som jag gjorde Macarons tyckte jag att det var en bra idé att följa anvisningarna steg för steg.

 

Den första påsen mixar man med 50-gradigt vatten till en seg smet. Den andra påsen mixar man med smör och lite mjölk för att få en smörkräm.

20130617-173701.jpg

Smeten blir riktigt seg, känns som ett tjockare lim. Det går inte att bara hälla smeten i spritspåsen, utan man får klumpa ner den med en sked.

20130617-173616.jpg

Sen är det bara att spritsa. Jag tycker det var svårt att veta hur tjocka kluttar som man skulle göra. Nästa gång ska jag testa använda en silikonmatta för Macarons, för att få ett jämnare resultat. Tyvärr sprack flera Macarons i ugnen och de blev väldigt tunna. Det var även svårt att få av dem från bakplåtspappret utan att de smulades sönder. Därför får ni inte heller se någon bild på Macarons med fyllning på. Något fel måste jag uppenbarligen ha gjort. Det ska tydligen inte vara lätt att göra Macarons, men övning ger färdighet 😉

 

 

1 Comment
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Linda Råberg
9 År sen

Haha, mina flöt också ut lite väl mycket och blev rätt tunna. Dock är tricket för att de inte ska spricka att banka hela plåten några gånger hårt i underlaget, då man har spritsat ut dem, eller innan de åker in i ugnen:-)

Inom - Mat och dryck