Premiär för premiumdesserter från Senoble

Trenden med frysta desserter har aldrig varit så stor som idag. Nu kommer även de lyxiga desserterna från Senoble till Sverige! Desserterna tillverkas enligt fransk tradition och av utbildade konditorer eller chokladmästare. All dekoration monteras dessutom för hand.

IMG_6619

Jag har smakat två av de fyra sorters godbitar som Senoble lanserar i sommar, Cheesecake och Crème brûlée. Rena dunderhiten! Båda desserterna smakade riktigt bra och till och med bättre än motsvarande efterrätter som jag har ätit på vissa restauranger.IMG_6673

Cheesecaken hade den perfekta konsistensen och var verkligen smarrig. Underbart god kakbotten, ett ostigt mellanskikt och en ovansida med mycket tydlig hallonsmak. En fin dessert som jag kommer att bjuda mina vänner på. Det gick dessutom lätt att få ut bitarna ur plastförpackningen, jag klippte bara av sidorna. Stort plus också att desserten inte innehåller palmolja. Det är något som jag försöker undvika.

IMG_6666

Förpackningen med Crème brûlée innehåller själva brûléen i två keramikformar och två påsar rörsocker. Bara att strö sockret över brûléerna och elda på med en brännare. Det går även bra att smälta/bränna sockret lätt i ugnen. Brûléen smakade gott och generöst med vanilj. De fina keramikformerna är det bara att diska ur och spara! Perfekta att använda för olika tapas sen. När jag äter ute på restaurang brukar jag nästan alltid beställa Crème brûlée till efterrätt, jag är nämligen helt galen i denna dessert. Priset brukar ofta ligga på cirka 90 kronor på restaurang. Desserterna från Senoble kostar cirka 41-47 kronor, för två portioner. Rena smakkapet!

IMG_6563

De desserter som Senoble lanserar i sommar är:

* Crème brûlée – Traditionell dessert gjort på äkta vanilj med ett krispigt lager av bränt socker.

* Chokladdröm med grädde – Chokladmousse toppad med chantillygrädde och krisp av chokladkex.

* Choklad- och nötbakelse – Chokladsockerkaka med mörk chokladmousse och mandel- och hasselnötspralin.

* Cheesecke med hallonglasyr – Amerikansk dessert med krämig färskost och krispig botten av speculooskex.

Varje förpackning innehåller 2 portioner.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck