Krispiga sommarstrutar med jordgubbar och grädde

Härliga sommarstrutar som fylls med jordgubbar, grädde och salta jordnötter. Kan det bli mer somrigt? En kalasgod dessert som är smidig att bjuda på till minglet eller sommarfesten. Strutarna är busenkla att göra av mjukt tunnbröd. I receptet används Njalla från Polarbröd som passar jättebra till det söta innehållet.

IMG_1618

Att jag inte tänkt på att använda mjukt tunnbröd på det här sättet förut! Idag bjöd Polarbröd in till en inspirationslunch där de visade massor av goda kombinationer: söta, salta, syrliga, starka och milda. Det går att göra så mycket härlig plockmat med mjukt tunnbröd. Jag blev så inspirerad och fick många bra idéer och recept som även kommer att dyka upp i bloggen lite senare.

IMG_1624

Jordgubbsstrutarna ser helfestliga ut. Det är svårt att motstå när de bjuds. Spelar ingen roll hur mätt man känner sig.

IMG_1627

Receptet kommer från Polarbröd. Foto: Spot and Tell.

 

Recept – Krispiga Njallastrutar med jordgubbar

6 strutar

Ingredienser:
6 st Polarbröd Njalla
smör
socker
kanel
2 dl vispgrädde
ca 1/2 liter jordgubbar, skivade
salta jordnötter
honung
citronmeliss

 

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Smöra, sockra och strö kanel över tunnbröden. Vik in botten och rulla ihop så att du får en strut. Fäst skarven med en tandpetare och rulla en bit bakplåtspapper och lägg i strutens öppning så att den inte sjunker ihop i ugnen. Grädda i 5-6 min och låt strutarna kallna.
Fyll strutarna med vispad grädde, jordgubbar och jordnötter. Alternativt byt ut grädde mot grekisk yoghurt. Ringla över lite honung och dekorera med citronmeliss.

Comments are closed.

Inom - Recept