Roald Dahl Choklad – nyhet för chokladälskare

Kalle och Chokladfabriken är en stor inspirationskälla för många chokladmakare. Inte minst för Rococo som förra året tog fram en limiterad serie med Roald Dahl choklad. Förra året firades 100 års-jubileet för Roald Dahls födelse.

Chokladserien har fått sin inspiration från olika Roald Dahlsagor. Jag blev lite lyrisk när jag såg detta. Vem har inte fastnat för någon av Roalds sagor i sin barndom? En av mina favoriter var Kalle och Chokladfabriken. Jag minns också Gremlins som även blev en av mina favoritfilmer på 80-talet. Böckerna av  Roald Dahl och smarrig choklad ligger mig verkligen varmt om hjärtat.

Jag kan säga en sak om denna nya chokladserie: Roald Dahl choklad smakar helt fantastiskt! Och designen… det är så härligt mycket Roald Dahl-känsla över den. Riktigt fina förpackningar.

Roald Dahl choklad new

Rococo grundades av Chantal Coady 1987. Mer än tre decennier senare har Chantal med sina anställda öppnat fyra butiker i London. Hon har också skrivit fem böcker om chokladens underbara värld. Idag driver hon även ett kakaoplantage tillsammans med kakaoplantaget Grenada Chocolate Company. År 2014 fick hon OBE-priset av Drottning Elizabeth.

Rococo är namnet på en fransk stil som hade sin glansperiod i Europa under mitten av 1700-talet.

Choklad från Rococo är fantastiskt god och håller mycket bra kvalitet. Jag äter den gärna och ser alltid fram emot deras nya smaker. Jag har flera gånger använt deras choklad till bakning och desserter. Som den här, den godaste kladdkakan med myntasmak, eller den här chokladmoussen med smak av vinter.

roald dahl choklad

Tre av smakerna i chokladserien är Bean’s Cider, George’s Marvellous Medicine och Perfectly Normal Milk Chocolate. Ljuvligt goda allihop!

Bean’s Cider

En härligt krämig och ekologisk mjölkchoklad med syrlig och frisk äppelsmak. Chokladen är inspirerad av sagan The Fantastic Mr Fox. Kakaohalten ligger på 40 % och innehåller Rococos husblend på kakao från Grenada.

 

George’s Marvellous Medicine

En blandning av vit krämig ekologisk choklad med lakrits, fänkålsfrön, blåbär och rökt halvssalt.  Inspirationen till chokladen kommer från boken med samma namn. Fantastiskt god.

 

Perfectly Normal Milk Chocolate

Inspirationen till “Perfectly Normal Milk Chocolate” kommer från Roald Dahls saga “The Witches”. Kakaohalten är 40% och chokladen är ljuvligt krämig med en mjuk kolasmak. Mjölkchokladen är ekologisk och innehåller kakao från Rococos egna kakaoplantage på Grenada.

 

 

Butiker som säljer Rococos choklad hittar du här.

Chokladen finns så långt lagret räcker.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck