Sophie lär oss baka Canelés

I somras skrev jag om Sophies Canelés, ett franskt litet bakverk som blivit en het trend i Stockholm. De små ljuvliga munsbitarna bakas varje dag av Sophie Maillard själv. Varje dag stiger hon upp i ottan för att baka och leverera hundratals Canelés runtom i Stockholm. De ska helst avnjutas dagsfärska för bästa smakupplevelse. Igår höll Sophie sin första kurs i bakning av Canelés, hos Bertazzoni showroom.

Så fina bakformar till Canelés!

Vi fick med oss en rad tips och även recept. Recept på Canelés kommer snart i bloggen. När Sophie bakar Canelés använder hon äkta kopparformar med tennfoder. Jag tycker att de är riktigt snygga! En form kostar 89 kr, så det är inte de billigaste bakformarna. Skulle ni investera i dessa så är det bra att kunna ta hand om formarna på bästa sätt. Här kommer Sophies tips för bakformar till Canelés:

* Använd formarna regelbundet.
* Rengör försiktigt med en ren trasa, utan vatten eller någon produkt.
* Inte mjöla formen – en Canelé med ett lager mjöl vore inte vacker!
* Smörj med pensel inför varje användning (använd bivax eller formspray, som gör att den färdiga Canelén släpper lättare när den är klar).
*Töm formarna på en gång efter gräddningen, för att undvika att Caneléerna fastnar i formen.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck