Sophies Canelé – Årets bakverkstrend 2013

Jag har tidigare skrivit om de ljuvliga bakverken Sophies Canelé. De verkar ta Stockholm med stormsteg och har även utnämnts till ”Årets bakverkstrend 2013” av White Guide Café. Bakom bakverken står Sophie Maillard som sedan 2012 försett stockholmarna med sötsakerna.

20130930-082723.jpg

20130930-082704.jpg

I förra veckan lanserade Sophie en ny smak på sina Canelés, tillsammans med Danyel Couet från Fredsgatan 12. Den nya smaken går under namnet Kanelkrona, inspirerad av den svenska kanelbullen. Bland ingredienserna finns grön kardemumma, Sri Lanka-kanel, citron och akvavit.

En Canelé är en god och intensiv smakupplevelse. Smeten som man gör Canelé av innehåller alltid en viss mängd alkohol. Alkoholen märks knappt i de färdiga bakverken, däremot hjälper den till att intensifiera de andra smakerna.

20130930-082735.jpg

Till en Canelé passar det perfekt med en kopp gott kaffe eller te. Champagne eller torrt vitt vin passar också till. På pressvisningen som var på F12 serverades det fantastiskt gott kaffe av Kafé Esaias som gästspelade på Fredsgatan. På Kafé Esaias, som ligger på Drottninggatan, har Sophies Canelé serverats sedan 2012. Frukosten som serverades på pressvisningen var helt fantastisk. Den får ni se mer av lite senare.

 

 

1 Comment
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Linda Råberg
9 År sen

Nu blev jag väldigt sugen på en liten Canelé. Härliga närbilder på bakverken!

Inom - Mat och dryck