Vårglada godisnyheter från Mucci

Det har kommit ett nytt förpackningskoncept med urgoda små godisar från Mucci. Godisbitarna är formade som ägg, kulor, stenar och hjärtan och är skapade för hand. Godiset är inte bara väldigt gott utan också riktigt snyggt.

De fem smakerna som ingår i det nya konceptet: 
* Fruity Chocolate Loves Nuts
* Licorice <3 Chocolate
* Dark Chocolate Rocks
* Dark chocolate love: hjärtan av mörk choklad med ca 50 % kakao
* Dazzling Chocolatey Nuts – hasselnötter och torittomandlar doppade i vit och mörk choklad.

IMG_0853

Fruity Chocolate Loves Nuts är italienska utsökta torittomandlar som doppats i vit choklad. Torittomandlar brukar anses vara bland de bästa i världen. Godisarna finns i olika färger och smaker. Välj mellan blandade frukter (blandade färger), pistage (grön) och citron (gul). I samma serie finns även Avolamandel doppade i vit choklad med citronsmak (vita) samt påsk/vårspecial som är Avolamandlar med mandarinchoklad (orange). Min favorit var de gröna med pistagesmak, helt fantastiska!

IMG_0943

Licorice <3 Chocolate – lakritsnyhet! Totalt urläckra mjölkchokladpraliner med 48 % kakaohalt och hela 10 % lakrits. Lakritsen kommer från Kalabrien, som också är känt för att odla den godaste lakritsen. Jag har smakat många kombinationer av choklad och lakrits, de här pralinerna hör numera till en av mina favoriter. Man kan verkligen känna att de är tillverkade med väldigt bra råvaror. Chokladen smälter och godisbiten är lagom seg med ett bra tuggmotstånd. Lakritssmaken är intensiv utan att den tar över. Så himmelskt god! Man behöver bara äta en bit för att få både choklad- och lakritsbehovet tillfredsställt. Så bra är de.

Dark Chocolate Rocks innehåller mörk choklad och ser verkligen ut som små lena stenar. Likheten är slående, titta bara på stenfågeln och jämför med stengodisarna. Det blir riktigt snyggt att lägga ut godisarna som dekoration på ett dukat bord. Ska bli kul att göra det nästa gång vännerna kommer över på middag. När det blir dags för kaffet är det bara att meddela gästerna att de även får lov att tugga på bordsdekorationen.

Mucci har producerat konfektyr sedan 1894 och idag är det fjärde generationens Mucci som driver utvecklingen. Titta efter de små kvadratiska presentförpackningarna med Berikssons sigill på.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck