Bakverken på Afternoon tea eventet

Strax innan påsk ordnade jag och bästa Linda ett njutningsfullt Afternoon tea ute på Skogshem & Wijk. Temat var klassiskt med påskinspiration. Anette Rosvall som är en riktig husmorsa kom förbi och bjöd på några av sina bakverk. Sötsakerna var bakade enligt recepten i hennes nya bok “Afternoon tea och det bästa från Storbritannien”.  När Anette är i farten förväntar jag mig alltid riktigt goda läckerheter. Och så blev det även denna gång.

Anette Rosvall Bakverk
Anette bjöd på Ginger rhubarb cake, Lemon drizzle cake och Sticky toffee pudding med grädde. Allt var fantastiskt gott!

honungskakor

På bordet fanns också honungskakor. Kakorna blir både krispiga och goda och kan hålla i flera veckor utan att tappa smak eller konsistens. Det gäller bara att man förvarar dem rätt, som i denna glasburk med lock från Villeroy & Boch. Receptet på kakorna hittar ni i bloggen under Honungskakor med valnötter.

IMG_4436
En härlig kladdkaka de luxe med mjölkchokladfudge och macarons och karameller på toppen. Bakad enligt recept från tidningen Hembakat nr 2.  Bakverken ackompanjerades med ett ljuvligt doftande ljus från Yankee Candle. Doften är deras nya och heter “Margarita time”.

IMG_4487
Inget Afternoon tea är klassiskt utan scones och en lemon curd. Den här varianten av Lemon Curd från Mrs Darlington’s smakar ljuvligt! Den fick sällskap på bordet av en hjortron- och havtornsmarmelad. Scones fanns i två varianter: miniscones med ägg i degen och lite större scones gjorda på bland annat grahamsmjöl.

IMG_4402
Gästerna välkomnades med trevliga kanapéer som Skogshem och Wijk hade ordnat. Otroligt goda små rackare med fårostmousse och hackade nötter på toppen. Även klassiska snittar med skagenröra, räkor och rom. Mmmm så otroligt gott!

IMG_4432
Till fikat bjöds också otroligt goda och glutenfria mandelkakor med torkade tranbär och hasselnötter. Kakorna bakas med mandelmjöl från Kungsörnen. Mandelmjöl är för övrigt en ny produkt från Kungsörnen, ett bra alternativ när man vill satsa på glutenfritt.

IMG_4429

De fina glasburkarna, smörkupan, tårtfatet, ljusstakarna och porslinet kommer från Villeroy & Boch. Porslinet ingår i serien Aureus. De har så otroligt mycket fint för olika typer av dukningar. Jag gillar verkligen deras produkter och breda utbud. Det är dock inte alltid som det går att hitta alla porslinsserier i butik. Då blir det ett och annat besök i webshoppen.

1 Comment
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Linda - Matstugan
8 År sen

Nu blir jag både sugen och hungrig!! Så gott allt var! Kram

Inom - Mat och dryck