En titt från eventet med Afternoon tea

I torsdags bjöd Linda och jag in några bloggar till Afternoon tea ute i Skogshem och Wijk. Skogshem ligger så otroligt vackert till. Långt ut på Lidingö, helt omringat av grönska och vatten. Det känns helt magiskt när man åker den sista sträckan mot anläggningen. Ibland har jag sett hjortar som strövar i närheten, och då känns det verkligen som att man är ute på landet.
Vi hade dukat upp två bord med massa bakverk, vackert glas och porslin och andra härliga detaljer. Fredrik från Tehuset Java guidade oss igenom olika tesorter och bryggningstekniker under kvällen. Det var så mycket värdefull kunskap. Jag kan säga att det blir väldigt stor skillnad i smaken, beroende på hur man brygger teet. Det är inte så avancerade tekniker och går enkelt att tillämpa själv. Jag tog med mig en del av Fredriks tips och har hunnit prova hemma. Teet smakade så mycket bättre. Ni kommer att få läsa mer om dessa tips och tekniker i bloggen snart.  

IMG_4450

Två dukningar presenterades. En påskig och en mer klassisk. Det vackra porslinet och serveringstillbehören av glas är från Villeroy & Boch. Detaljer från dukningen får ni se mer av snart, det var verkligen så fint!

IMG_4422

Det glada påskpyntet kommer från Indiska.

IMG_4451

Många av bakverken var bakade på olika mjölsorter från Kungsörnen. Kungsörnen har precis lanserat tre glutenfria mjölsorter: Mandelmjöl, Majsmjöl och Bovetemjöl. Spännande mjölsorter i behändiga påsar med förslutning. Mer om det som serverades på eventet kan ni snart läsa mer om i bloggen.

IMG_4491

Rose-Marie förser sig av godsakerna på Afternoon tea bordet.

IMG_4517

Glada Anette Rosvall sprudlade som vanligt. Hon bjöd på tre smarriga bakverk och presenterade sin nya bok “Afternoon Tea och det bästa från Storbritannien”. Boken lanseras den 15:e april och är den första i sitt slag i Sverige. Jag längtar så mycket efter att få bläddra i den!

IMG_4401

Lindas och min outfit kommer från härliga Oleana & Friends. Oleanas plagg är så medvetet tillverkade in i minsta detalj. Oleana är noga med att tillämpa ett solidariskt tänk, både vad gäller tillverkning och leverans av plaggen. Butiken säljer både prisbelönta kläder och plädar från Oleana, men också från ytterligare få utvalda varumärken. Alla mönster är unika, färgerna är vackra och materialen så fint genomarbetade. Den längre koftan som jag bar under kvällen var skön och len mot huden. Jag älskar att bära lite längre plagg på event där jag ska fota. Då känns det extra bekvämt att böja sig ner och sätta sig på huk, utan att plagget åker upp till midjan och lämnar en ful glipa ner till jeansen 😉 Oleanas plagg går inte att köpa på webben, utan endast i butik.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck