Goodiebagen avgör antal besökare på event

Under oktober genomförde vi en undersökning bland våra medlemmar om vad de tycker om goodiebags. Resultatet visade att goodiebagen avgör hur många som väljer att delta på ett event. Sju av tio väljer att avboka sig från ett event om de senare erbjuds plats på ett nytt event där det dessutom utlovas en goodiebag.

Löfte om goodiebag får i snitt betyget 5,5 av 10 (där 10 innebär att det helt avgör) i frågan om hur mycket det påverkar personens beslut att tacka ja till inbjudan. Samtidigt anser 14 % att det påverkar deras beslut väldigt mycket eller helt.

På frågan om vad personen värdesätter mest med en goodiebag svarar 57 % att det är att påsen innehåller saker som de själva kan använda, 25 % tycker att det viktigaste är att innehållet känns genomtänkt, medan endast 2 % lägger störst vikt vid ett dyrt innehåll.

Läs mer om våra exempel på olika typer av goodiebags och tips för att skapa engagerande innehåll.

Här kan ni läsa vårt pressmeddelande!

Några av kommentarerna vi fick i undersökningen

”Att det är produkter man gillar är ju det roligaste, sen om de är dyra eller billiga spelar mindre roll så länge de är bra. Dyra grejer som man inte gillar går visserligen att ge bort i gåva eller lotta ut på bloggen, men det är ju inte riktigt lika skoj som att få gotta sig i dem själv. En goodiebag som innehåller skitsaker är för övrigt i min bok mer negativt än att inte få något alls. Det är förolämpande helt enkelt.”

”Goodiebags är viktiga tillsammans med ett spännande event som är sammankopplad till produkterna/produkten. Det ska vara roligt att skriva om både själva eventet samt att man fått nya produkter som man kommer använda och sedan skriva om/recensera. Goodiebags ger ju även en förlängning på själva eventet där man (förhoppningsvis) haft en positiv upplevelse. Man minns eventet/marknadsförningen bättre.”

”En goodiebag är bäst när det är, för mig, nya produkter som passar mig och min livstil. Det är då man kan tex visa upp för andra vad man fått. Men även totalt vilda överraskningar kan vara kul och de minns man! Jag ääääääälskar goodiebags! De är lite som julklappar man inte visste att man önskade sig.”

 

Bilden lånad från atomicpop

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck