Jultrender 2012

I och med att vi aldrig fick någon riktig sommar i år kändes det rätt skönt att hoppa rakt in i julkänslan på ICA Maxis pressvisning.

Vi välkomnades med varm glögg och kom snabbt i rätt stämning. De julstilar som råder i år är den traditionella stilen, den diskret nordiska och den orientaliskt influerade.

.

Det traditionella temat kännetecknas av färgerna rött, vitt, grönt och andra naturfärger. Vi vill baka eget bröd, göra egen sylt och ge bort i fina burkar. Paketen ska gärna slås in i traditionellt rödmönstrat inslagningspapper och granen pyntas med röda julgranskulor och polkagrisar. Det känns mysigt och hemtrevligt.

Den nordiska julpyntsstilen, kan lätt matchas till det vanliga vita hemmet. Färgskalan är väldigt ljus och istället för att använda sig av färg kan man piffa till hemmet med julkulor i diverse udda former så som kottar, renar, skridskor, eller varför inte cupcakes? Andra tips är tygklädda sladdar och fina kuddar med handtecknat mönster. Den färdigsnöade plastgranen – Vill ha!

Tredje jultrenden i år är det orientaliska temat. Trenden är stor på inredningsfronten över lag och växer sig allt starkare som jultema. Ledordet är överdekorerat. Julgranskulorna får trängas i stora skålar istället för att hänga i granen och ös på med färg och guld.

Vi passade på att dekorera pepparkakor, här är Linns bidrag.

Comments are closed.

Inom - Mat och dryck