Riktigt gott är det med ugnspannkaka med palsternacka! En typisk rätt som kräver mindre arbetsinsats än vad den ger i smak och mättnadskänsla. Pannkakan är mindre degig än vanlig ugnspannkaka, mer smakrik och mer mättande.
Tillbehör som lingonsylt, yoghurt och lite knaperstekt bacon gör hela smakkombon komplett.
Matig ugnspannkaka med palsternacka
4 portioner
Ingredienser:
300 g palsternacka
5 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl mjölk
smör till formen
Till servering:
Lingonsylt
Matyoghurt eller smetana
Knaperstekt bacon
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Smör en ugnsform (ca 20*30 cm) med smör.
Skala och grovriv palsternacka. Knäck äggen i en bunke och häll ner mjölk. Blanda mjöl och salt för sig och häll sedan ner blandningen i bunken med ägg. Vispa med elvisp tills du får en slät smet. Blanda ner den rivna palsternackan.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 25-30 minuter.
Servera ugnspannkakan med lingonsylt, matyoghurt och lite knaperstekt bacon.