Honungskakor med valnötter

De här kakorna är helt ljuvliga med en doft och smak som påminner om karamell. Jag bakade mina kakor med en lite mer exotisk honung, litchihonung från Lune de Miel. Den är väldigt god! Det går bra att byta till vilken annan favorithonung som helst. Här kommer hela receptet:

IMG_2396

Det ska helst vara bikarbonat i kakorna för att få dem spröda. Jag använde dock bakpulver då jag inte hade någon bikarbonat hemma.

IMG_2332

Recept – Honungskakor

100 gram smör (rumstemperatur)
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk flytande honung
0,5 tsk bikarbonat
2 dl vetemjöl
75 gram valnötter

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hacka valnötterna.
Blanda smör och socker.
Rör ner mjöl blandat med bikarbonat.
Häll i honung och vaniljsocker och till sist valnötterna.
Dela degen i fyra delar, forma till fyra rullar/stänger och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Tag ut ur ugnen och skär direkt i sneda remsor innan det stelnar.
Låt svalna.

1 Comment
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Lune de miel
8 År sen

Vilket fantastiskt recept! Dessa kakor bakade med litchi honung Lune de miel ser så otroliga goda. De skulle passa perfekt med te!

Inom - Recept