Knäckig ananaspaj med citron och kokos

Ljuvligt god och knäckig ananaspaj som smakar utsökt tillsammans med lite vaniljglass. Citronzesten ger en god citruston till den söta ananasen. Det är väldigt gott med en liten ton av kokos som bryter igenom diskret. Tycker du inte alls om kokos kan du utesluta det helt.

Jag gör denna paj med fryst ananas, har du färsk frukt går det minst lika bra. Det kan bara bli godare.

ananaspaj med citron och kokosananaspaj med fryst ananasAnanasbitarna ska täcka formens botten. Skär dem i ca 1,5*1,5 cm.

knäckig ananaspaj

Knäckig ananaspaj med citron

 

Ingredienser: 
1/2 citron, zesten
450 g fryst ananas (jag använde Garant)
150 g smör
1,5 msk ljus sirap
2 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kokos (kan uteslutas)
1 krm salt

Till servering: 
Vaniljglass

 

Gör så här:

Tina ananasbitarna i en sil över en skål. Låt stå i 3-4 timmar i rumstemperatur. Saften kan du dricka upp sen.
Skär ananasen i mindre bitar, ca 1,5*1,5 cm. Lägg bitarna i en form så att de täcker hela botten (ca 23 cm i diameter).
Riv zesten från en halv citron över ananasbitarna.

Sätt ugnen på 200 grader (varmluftsugn 175 grader).

Gör smeten: smält smöret i en kastrull och häll i sirapen. Låt blandningen svalna något. Häll i övriga ingredienser och rör om. Det ska vara en rätt kladdig blandning. Fördela smeten över ananasen.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter, tills pajen har fått en gyllene färg.

Servera ananaspajen med vaniljglass och ät gärna upp den samma dag. Pajen tappar knäckigheten .

Comments are closed.

Du kanske också vill läsa

Glutenfri rulltårta med jordgubbar och rabarber

Hallontosca - saftig kaka med knaprigt toscatäcke 

Sega chokladsnittar - knapriga och sega på samma gång

Knäckig päronpaj med brynt smör

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm