Knäckig päronpaj med brynt smör

En fantastiskt smarrig dessert är denna knäckiga päronpaj. Alldeles ljuvlig sötma från päronen ryms under det knäckiga och sega täcket. Det här är en paj som man verkligen vill ta fler bitar av. Servera gärna med vaniljglass eller sås. Recept på vaniljsås hittar du här. Men det går faktiskt lika bra att äta den utan någon tillbehör. Så god är den!

ljuvligt god och knäckig päronpajpäronpaj med brynt smörknäckig päronpaj

Knäckig päronpaj med brynt smör

Ingredienser:
6-7 små päron
1,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1,5 dl socker
0,75 tsk bakpulver
150 g smör
3 msk grädde (ok med mjölk också)
0,75 dl ljus sirap

 

Gör så här:

sätt ugnen på 200 grader.

Lägg alla torra ingredienser i en bunke: mjöl, socker, bakpulver och havregryn. Blanda runt.

Skala och skiva päronen tunt. Täck en pajform (25 cm i diameter) med skivorna så att det blir två lager.

Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta från värmen och rör ner sirap och grädde. Rör om ordentligt så att allt blandas. Häll blandningen över de torra ingredienserna i bunken och blanda väl. Använd gärna en slickepott.

Klicka smeten över päronen så att allt täcks.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills pajen blir gyllenbrun.

Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

1 Comment
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
bo nilsson
bo nilsson
8 månader sen

Fantastiskt god!!

Inom - Recept