Knäckig päronpaj med brynt smör

En fantastiskt smarrig dessert är denna knäckiga päronpaj. Alldeles ljuvlig sötma från päronen ryms under det knäckiga och sega täcket. Det här är en paj som man verkligen vill ta fler bitar av. Servera gärna med vaniljglass eller sås. Recept på vaniljsås hittar du här. Men det går faktiskt lika bra att äta den utan någon tillbehör. Så god är den!

ljuvligt god och knäckig päronpajpäronpaj med brynt smörknäckig päronpaj

Knäckig päronpaj med brynt smör

Ingredienser:
6-7 små päron
1,5 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1,5 dl socker
0,75 tsk bakpulver
150 g smör
3 msk grädde (ok med mjölk också)
0,75 dl ljus sirap

 

Gör så här:

sätt ugnen på 200 grader.

Lägg alla torra ingredienser i en bunke: mjöl, socker, bakpulver och havregryn. Blanda runt.

Skala och skiva päronen tunt. Täck en pajform (25 cm i diameter) med skivorna så att det blir två lager.

Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull. Ta från värmen och rör ner sirap och grädde. Rör om ordentligt så att allt blandas. Häll blandningen över de torra ingredienserna i bunken och blanda väl. Använd gärna en slickepott.

Klicka smeten över päronen så att allt täcks.

Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills pajen blir gyllenbrun.

Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Comments are closed.

Du kanske också vill läsa

Hallontosca - saftig kaka med knaprigt toscatäcke 

Sega chokladsnittar - knapriga och sega på samma gång

Knäckig ananaspaj med citron och kokos

Bondkakor - gyllene, knäckiga och sega på samma gång

Inom - Recept

Från Instagram @spotandtell

Från Instagram @restaurangstockholm