Ljuvlig saffranskladdkaka med vit choklad

Denna saffranskladdkaka är himmelskt god! Perfekt kladdig och smakrik. Saffran behöver inte vara något som bara hör julen till, även om det är då som vi konsumerar det som mest. Den här kakan är helt ljuvlig och passar året runt tycker jag.

saffranskladdkaka med vit choklad

Ljuvligt saftig och smakrik saffranskladdkaka. Jag smakade kakan på ICAs pressvisning inför julen och blev så glad över att jag fick deras recept. En fantastisk kaka som är svår att motstå. Enkel att göra dessutom.

 

Saffranskladdkaka

Ingredienser: 
100 g smör
1/2 g saffran
100 g vit choklad
2 ägg
2 dl strösocker
0,5 krm salt
2 dl (120 g) vetemjöl
smör och mandelmjöl/ströbröd till formen

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Smörj en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö i lite mandelmjöl eller ströbröd.

Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och lägg ner dem i smöret, rör om (använd gärna slickepott) så att chokladen smälter. Chokladen ska blanda sig väl med smöret. Rör ner saffranet i smöret.

Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner smörblandningen och saltet. Vänd ner mjölet. Häll smeten i formen.

Grädda kakan mitt i ugnen ca 17-20 minuter. Låt svalna i formen på galler. Låt kakan svalna ordentligt innan den serveras.

Tips: Vänd ner lite hackad mandel i smeten för att få lite nötig smak. Kakan går att förvara i kylen och är godast om man låter den stå framme i rumstemperatur innan servering.

1 Comment
Senaste
Äldre Flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Eva-Maria
Eva-Maria
8 År sen

Gjorde den i helgen och kakan blev väldigt god. Har redan fått beställning på en ny här hemma =)

Inom - Recept