Godaste pepparkaksdegen med chokladglögg

Nog är det vanligt att man går och småäter av en pepparkaksdeg, men den här degen är så god att det är stor risk att inget blir kvar till baket.

IMG_0455
För några dagar sedan fick jag möjlighet att baka på bageri BrilloBox tillsammans med Håkan Johansson. Mannen som tog guld i bagar-VM 2014 (i kategori sötebröd). Under den bakningskvällen nallades det ganska mycket av just pepparkaksdegen, det gick inte att sluta äta.

Håkans recept på pepparkaksdeg, som han även har smaksatt med Lucia Chokladglögg får ni här nedan. Den godaste pepparkaksdeg som jag har smakat.

IMG_0497

Pepparkaksdeg med chokladglögg

600 g vetemjöl
300 g socker
250 g smör
75 g grädde
50 g Lucia Chokladglögg
125 g mörk sirap
7 g bikarbonat
7 g kanel
7 ingefära
4 g nejlika
4 g kardemumma
4 g pomerans
1 st apelsin (zest)

 

Gör så här:
Blana alla ingredienser till en deg. Degen ska bara gå ihop. Plasta in och lägg i kyl två timmar innan användning.

Comments are closed.

Inom - Recept