Sega chokladsnittar – knapriga och sega på samma gång

Chokladsnittar med kolasmak är ena riktiga favoritkakor. Så härligt knapriga och sega på samma gång. Storleken går att anpassa efter humör. Gör färre men större kakor, eller fler men mindre. Tänk på att små kakor behöver något kortare gräddningstid.

För att få så goda chokladsnittar som möjligt är det viktigt att använda kvalitetskakao. Smakskillnaden blir stor. För att inte tala om doften.

knäckiga chokladsnittarsega och knäckiga chokladsnittar
Kakaon kommer från Marou och finns att köpa hos Beriksson. Smaken och kvaliteten är tipptopp! Mmmm vilken doft kakorna efterlämnar när man bakar på denna kakao.  Jag är ett fan av Marous choklad och blev riktigt glad över att de även gör kakaopulver. Det är 100% kakao och är helt naturligt framställt.

kolasnittar med choklad

Sega & knäckiga chokladsnittar

Ingredienser: 
150 g smör
1,5 dl strösocker
3 msk ljus sirap
3 dl vetemjöl
1,5 tsk vaniljsocker
3,5 msk kakao
3/4  tsk bikarbonat

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Låt smöret bli rumsvarmt. Blanda smör socker och sirap till en slät massa. Blanda de övriga ingredienserna i en bunke och häll ner i smörsmeten. Knåda ihop allt till en deg.

Ta upp degen ur skålen och lägg på ett bakbord. Dela degen i fyra delar. Rulla varje bit till en längd och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till längderna så att de blir några millimeter tjocka.

Grädda mitt i ugnen i 10-11 minuter.

Ta ut plåten och skär längderna på snedden. Använd gärna en pizzaskärare, det blir väldigt smidigt utan att degen fastnar. Låt längderna svalna på plåten innan du försöker vicka loss varje kakbit. Det är lätt att bitarna går itu om du försöker lossa dem innan de svalnat.

Comments are closed.

Inom - Recept