Sagolik chiapudding

De här chiapuddingarna gjorda på blåbärs- och krusbärssoppa från Sagolika soppor blev riktigt goda som desserter. Du hittar recepten längre ner. Blåbärssoppan finns i Sagolikas sortiment sedan tidigare, medan den med Äpple och krusbär är helt ny.

Gillar man att äta sött på morgonen passar puddingarna utmärkt till frukost – eller så sparar du dem till mellis.

IMG_5312

IMG_5304

Den klassiska blåbärssoppan och nyponsoppan från Sagolika soppor har fått två syskon: Äpple- och krusbärssoppa med kanel och Jordgubbssoppa med vanilj. Den nya med krusbär smakade väldigt gott!

Sopporna är goda och kan drickas som de är eller serveras som en matig mellis. Kolla till exempel in receptet på Nyponsoppa med rostad dinkelcrunch.

IMG_5344

Blåbärschiapuddingen toppade jag med turkisk yoghurt, lakritspulver och hallon. Krusbärschian toppades med vispad gurkmejagrädde och hallon. Vissa hävdar att kroppen inte kan ta upp all näring ur fröna om de inte mortlas innan, de är nämligen så svåra att tugga sönder när de är hela. Fungerar på samma sätt som med linfrön, är fröna krossade så tar kroppen mycket lättare upp näringen.

Recept: Blåbärschiapudding

2 portioner

Ingredienser:
2,5 msk chiafrön
2 dl blåbärssoppa
Turkisk eller grekisk yoghurt
Lakritspulever
Hallon

Gör så här:
Blanda frön (hela eller mortlade) med blåbärssoppa i en liten bunke. Låt stå en timme i kylen. Rör om och ställ sedan in i kylen i cirka 9-10 timmar. Perfekt att göra över natten om du vill äta puddingen till frukost. Lägg chiapuddingen i portionsglas, klicka yoghurt på toppen och strö lite lakritspulver över. Garnera med färska hallon.

Recept: Äpple- och Krusbärschiapudding

I det här receptet används gurkmeja i grädden. Gurkmeja är inte bara nyttigt utan adderar också en helt egen smak till den annars så söta puddingen.

2 portioner

Ingredienser:
3 msk chiafrön
2 dl Äpple- och krusbärssoppa
0,5 dl vispgrädde
2 nypor gurkmeja, färsk (går bra med torkad också)

Gör så här:
Blanda frön (hela eller mortlade) med blåbärssoppa i en liten bunke. Låt stå en timme i kylen. Rör om och ställ sedan in i kylen i cirka 16-20 timmar. Denna pudding tar lite längre tid att göra då fröna inte sväller lika snabbt i denna soppblandning. Så gör den cirka ett dygn i förväg. Lägg chiapuddingen i portionsglas. Vispa grädden med färsk riven eller torkad gurkmeja och lägg överst på puddingen. Garnera med färska hallon.

 

Comments are closed.

Inom - Recept