Ljuvlig alkoholfri vårdrink med ananas

Jag älskar färska frukt- och grönsaksjuicer. I själva verket är jag helt beroende av dessa. Hemma juicar vi nästan varje dag och provar ständigt nya smakkombinationer. Den här juicen är min favorit just nu. Den känns så fräsch och härligt somrig. Tänker direkt på semester, sol och balkonghäng när jag dricker den. Det enda som behövs för två glas är:

* 1 färsk ananas
* 2 clementiner
* 8-12 myntablad

Skär bort skalet på ananasen och skala clementinerna. Skär ananas och clementiner i lagom stora bitar. Varva bitarna med mynta i en slowjuicer. Vill du ha is i drinken är det godast att frysa in färskpressad apelsinjuice som iskuber i förväg. Vanliga isbitar kan göra drinken blaskig.

IMG_4739

Jag använder Hurom Slowjuicer och är så nöjd med den maskinen! En slowjuicer är en masticerare som tuggar sönder fruktbitarna ordentlig. En centrifug klarar inte att processa lika många sorters frukter och grönsaker. Dessutom ger denna slowjuicer cirka 30% mer saft av samma mängd frukt. Jag har haft råsaftscentrifug innan och skulle aldrig gå tillbaka till en sådan. Rekommenderar alla att skaffa en slowjuicer. Även om den är dyrare initialt tar man igen det i längden på minskat spill av fruktkött. Det känns också mer miljövänligt.

Comments are closed.

Inom - Recept