Kall vit glöggdrink

Så här i adventstider kan det vara roligt att servera en kall vit glöggdrink som ett alternativ till den klassiska uppvärmda röda glöggen. Extra tjusigt tycker jag det är att servera ur en fin glasburk och hälla upp i små glas. Här kommer två olika recept på kalla vita glöggblandningar för inspiration. En är enkel och går att svänga ihop spontant, den andra är lite lyxigare och tar lite mer tid att göra.

Så här piffigt såg det ut när Jessica Frej bjöd på kall vit glögg under middagen med bingotema.

Kall vit kryddig glögg

Prova gärna att smaksätta den här glöggen med egna kryddfavoriter.

1 flaska torrt vitt vin
2 st kanelstänger
8 st kryddnejlikor
11 st kardemummakärnor
Några skivor färsk ingefära
6 tsk strösocker
1 dl vodka

Gör så här:
1. Värm vinet och kryddorna försiktigt i en gryta
2. Rör ner sockret och rör tills det löst sig
3. Tillsätt vodkan
4. Sjud tills glöggen nästan kokar
5. Ställ kastrullen åt sidan och låt dra under lock med kryddorna i några timmar
6. Häll glöggen i en fin glasburk att servera ur
7. Häll upp i små glas med en isbit

 

Lättfixad kall vit glöggdrink

1/3 färdig vitvinsglögg
2/3 mousserande vin
citronzest från en halv citron
1 kanelstång
isbitar och frysta lingon

Gör så här:
1. Riv långa bitar citronzest och lägg i en burk
2. Häll vitvinsglöggen över
3. Lägg i kanelstången och låt dra
4. Lägg isbitar och frysta lingon glasen
5. Häll glöggblandningen över isen
6. Häll sedan på med det mousserade vinet – servera med sugrör.

Comments are closed.

Inom - Recept