Latino bäst till Cabernet Sauvignon

Kan olika musikstilar verkligen påverka vår uppfattning om hur ett vin smakar? Testet om hur Gato NegroCabernet Sauvignon förändrar sin karaktär utifrån den musik man lyssnar på gjordes tidigare i höst på mässan “Mitt Kök”.

I måndags var det dags att ta reda på vad bloggarna upplevde. Vi samlades i Gondolens takhus för att utföra testet.

Bilden är lånad från Madeleine.

Musiktestet gick till så att man hade fyra olika musikstationer: latino, house, rock och soft. Vid varje station tog man på sig ett par hörlurar, lyssnade på aktuell musikgenre, drack lite Gato Negro Cabernet Sauvignon samtidigt som man på datorn registrerade sin upplevelse av vinets karaktär. Kategorier som betygsattes var: frächt och fruktigt, finstämt och elegant, fylligt och smakrikt, kraftfullt och tungt. De flesta deltagare upplevde att karaktären på vinet förändrades med de olika musiktyperna.

Bilden är lånad av Mikael Göransson.

Resultatet av vad deltagarna tyckte under Spottingen kunde följas i realtid på en stor skärm. Här nedan kan ni se vilken musiktyp som deltagarna tyckte passade bäst till Gato Negro Cabernet Sauvignon.

Resultatet av testet visade att musikstilen latino passar bäst till Gato Negro Cabernet Sauvignon. Tätt efter kom house och på tredje plats soft. Sämst passade rockmusik. Testet visar även att flest personer tyckte att vinet smakade fräscht och fruktigt till latino och rockmusik. Till house och soft musik smakade vinet däremot fylligt och smakrikt.

27 personer deltog i undersökningen.

För att matcha vinets smak i juletid bjöds vi av kocken Oscar Kettler på en buffé som inspirerats av chilensk julmat. Vi fick bland annat smaka hummersoppa, tomat och bönsalsa, revbensspjäll, heta korvar, potatis och exotisk frukt.

Bilden är lånad av Mikael Göransson.

Louise Key-Hedberg från Pernod Ricard berättar om vinerna Gato Negro Cabernet Sauvignon och Gato Negro Sauvignon Blanc. Gato Negro var dessutom en av de få vinerna som klarade sig undan vinlusen.

Bilden är lånad av Mikael Göransson.

Vi drack även glögg, självklart gjord på Gato Negro Cabernet Sauvignon. Glöggen var väldigt uppskattad och något vi garanterat kommer att göra hemma själva i jul. Det är dessutom så här enkelt:

En klassisk glögg

I flaska Gato Negro Cabernet Sauvignon

2 st kanelstänger

8 st kryddnejlikor

12 st kardemummakärnor

5 tsk strösocker

1,5 dl vodka

sötmandel

russin

Värm vinet och kryddorna försiktigt i en gryta, rör sockret tills det löst sig, tillsätt sedan vodkan. Sjud tills glöggen nästan kokar och servera i glöggmuggar med skållad mandel och russin.

Bilden är lånad från Madeleine.

Niclas Johansson från Bar-Deli presenterade en nötblandning, speciellt framtagen för att passa Gato Negro Cabernet Sauvignon. Nötterna har smak av bland annat havssalt och vanilj, fänkål och chili. Denna nötblandning hamnade även, tillsammans med bland annat Gato Negros egna glöggkryddor, i goodiebagen som vi fick med oss från eventet 🙂

Tack till Gato Negro, Gondolen och alla glada medlemmar för ett riktigt trevligt event!

 

Comments are closed.

Inom - Recept