Milkshake med whiskey perfekt till grillkvällen

Är du nybörjare på whiskey eller bara sugen på en annorlunda mjölkdrink? Den här vanilj- & whiskeymilkshaken överraskade och tog mig med storm. Den innehåller Jack Daniel’s Tennessee, en söt whiskey med toner av honung. Shaken imponerar garanterat på vännerna och känns helrätt till grillkvällen i sommar!

IMG_4784

Bakom receptet på den söta milkshaken ligger Made by Mary som älskar sötsaker i olika former.

IMG_4796

Milkshake smakar alltid helrätt tillsammans med hamburgare! Inga konstigheter att just denna shake serverades under kvällen med #BarNo7. Burger Bro’s bjöd på hamburgare som var gudomligt goda! Bland tillbehören till burgarna fanns bland annat  baconchutney och en dressing gjord med Jack Daniel’s whiskey. En av de godaste hamburgerdressingar som jag har smakat.

IMG_4800

Vanilj- & whiskeymilkshake

2 portioner
500 ml vaniljglass
1 dl vispgrädde (kan uteslutas för en mindre onyttig milkshake)
1 dl iskallmjölk
1,5 msk Jack Daniels Honey
Kakao
Chokladströssel/chokladnibs
is
 Gör så här:
1. Låt glassen mjukna lite, vispa under tiden vispgrädden mjuk och fluffig, den ska fortfarande vara  lite rinnig (vispa INTE på elvispens högsta hastighet utan snarare på den lägsta tills grädden är len och fluffig)
2. Mixa vaniljglass och mjölk till en trögflytande massa i en hushållsmixer eller med en stavmixer. Tillsätt den lätt uppvispade grädden och whiskeyn, mixa ytterligare några sekunder.
3. Häll upp i kyldda glas som fyllts med is. Pudra kakao på toppen och avsluta med några chokladnibs.

Comments are closed.

Inom - Recept