Miratin – årets godaste Martini

En förbaskat god och blommig Martini med smak av grapefrukt, plommon, kamomill och en touch av Himalayasalt. Så god att den tog hem segern i Elit art of Martini Cocktail Competition i Sverige. Receptet på drinken hittar ni längre ner. 

IMG_5214

Tävlingen ordnas av Stolichnaya och bygger på att världens ledande bartenders, från 60 storstäder jorden runt, ska ta fram den bästa Martinin med vodkan Elit som bas.

Den regionala finalen i Sverige ägde rum i somras och vinnaren blev drinken Maritin som skapats av Joakim Karlström, 24 år. Till vardags jobbar Joakim på krogen Pharmarium som har en bar som jag älskar! Den ligger i samma lokal där Sveriges första apotek en gång öppnade. Deras drinkar är snygga, goda och väldigt spännande. Jag har tidigare skrivit om baren och några drinkar här: Om Pharmarium på Restaurang Stockholm.

IMG_5222

IMG_5217

Miratin – Årets godaste vodkadrink

1 drink

40 ml Stolichnaya Elit
25 ml Umeshu
0,5 ml tinktur av grapefrukt/kamomill*
Zest från grapefrukt
En nypa Himalayasalt

 

Gör så här:
Fyll den ena shakern med is. Häll i ingredienserna. Ta sedan en till shaker och ”kasta” varsamt drycken mellan de två med sil tills den har rätt temperatur och smak. Sila och häll upp i ett martiniglas. Dekorera med saltad kant på glaset och kamomillblomma på glasets kant. Parfymera drinken med pressat grapefruktskal.

 

* Tinkturen tillverkas genom att låta skalet av en grapefrukt och ett knippe kamomill dra i ca 200 ml Stolichnaya Elit i minst 24 timmar.

 

Comments are closed.

Inom - Recept