Sommarens fräscha citrondrink – Capri di Tonic

Det är äntligen dags för lite fräscha och fruktiga sommardrinkar. Gärna såna som serveras ur kanna, så att man kan göra en stor sats och sitta länge med några vänner och bara njuta av det goda – ända in på småtimmarna.

För ett tag sedan åt jag middag på en fantastiskt bra italiensk restaurang, Den gamle och Havet, tillsammans med ett gäng härliga människor. Drinkarna som serverades till maten var gjorda på Limoncello, en citronlikör som dricks över hela Italien. Speciellt en drink var så där härligt sommarfräsch och förde tankarna direkt till den varma regionen kring Medelhavet. Jag kände nästan hur jag själv satt under en pergola på Capri och sippade på en ljuvligt fräsch citrondrink.

Receptet på den somriga citrondrinken Capri di Tonic kommer längre ner.

IMG_2879

Den goda drycken har vi gjort hemma och serverat. Än har vi ingen pergola på balkongen, men vi siktar mot att åtminstone få till sidoväggar med härliga klängväxter. Vi börjar med citronträd och en kanna Capri di Tonic, sluter ögonen och njuter av värmande sol och friska smaker.

Limoncello är en citronlikör som dricks över hela Italien. Just Limoncello di Capri kom till under 1800-talet på den italienska paradisön Capri och det legendariska hotellet Mariantonia. Likören är helt naturlig och görs bara på fyra ingredienser, utan färgämnen eller andra tillsatser. På samma sätt som den alltid har gjorts. Citronerna odlas och skalas i Sorrento och de allra bästa och sötaste körs med båt till Capri. Där får citronskalen bada i ren alkohol innan socker och vatten adderas. Finito. Sen njuter man bara.

IMG_2884

Framdukat med Capri di Tonic på balkongen. Här kan vi sitta länge och ha det skönt, ända tills solen går ner.

Fräscha Citrondrinken – Capri di Tonic

Ingredienser:
1 del Limoncello di Capri
4 delar Tonic water
Myntablad
Citronskivor
Massor av is

 

Gör så här:
Häll upp valfri mängd Limoncello di Capri i en kanna. Stänk sedan i lite tonic, addera mynta, citronskivor och massor av is.
Tips: Om du gnuggar myntan lite innan du slänger ner den i kannan frigörs mer smak.

Comments are closed.

Inom - Recept