Ärtguacamole – fräsch röra på gröna ärtor, avokado och citron

En färgstark ärtguacamole med smak av solmogna citroner. Det är en riktigt god röra som passar både som dipp, på mackan eller på pasta. Prova det sistnämnda till lunch, det är gott och näringsrikt. Här har jag serverat röran tillsammans med pasta som är gjord på majsmjöl.

Jag har också smakat en citron-olivolja som är brutalt god, den fick toppa rätten. Mer info om den hittar ni längre ner.

ärtguacamole till majspasta

Ppura citronolivolja till ärtguacamole

Olivolja med solmogna citroner från Italien

Detta är en ljuvligt god olivolja som jag starkt rekommenderar. Det var kärlek vid första droppen. Oljan är ekologisk och innehåller endast två naturliga råvaror: oliver och citron. Olivoljan kommer från Umbrien och citronerna från den soliga Amalfikusten. Oliverna och citronerna pressas tillsammans för att citronsmaken ska tillföras direkt i olivoljan. Smaken på olivoljan är riktigt bra. Mjuk, fruktig och det känns att det är solmogna smakrika citroner däri. Det finns ingen tråkig bitter ton som ofta kan förekomma i olivoljor. Den är len och smakrik. Du kan läsa mer om olivoljan från Ppura här.

Ppura ekologisk majspasta

Den glutenfria pastan är handgjord och ekologisk. Den består av 80% majsmjöl, rismjöl och italienskt källvatten. Konsistensen är lite kraftigare och smaken är mild.

ekologisk glutenfri pasta av majs

ärtamole till majspasta

Pasta med grön ärtguacamole

2 portioner  

 

Ingredienser:
1 avokado
1 dl frysta ärtor
1-2 tsk olivolja
citron
koriander, några färska stjälkar
havssalt
citron-olivolja (valfritt)

pasta för två personer

 

Gör så här:

Koka valfri pasta för två personer.

Lägg de frysta ärtorna i en bunke. Koka vatten och häll över ärtorna. Låt dem ligga i ca tre minuter i det heta vattnet. Spola sedan av ärtorna med kallt vatten och lägg dem i en ny bunke.

Gröp ur avokadoköttet och lägg i bunken med ärtorna. Plocka korianderbladen från stjälkarna och hacka bladen. Lägg hacket i bunken tillsammans med lite olivolja och några droppar citron. Mixa allt till en slät röra med stavmixer. Smaka av med salt.

Lägg röran på den nykokta pastan och ringla lite citron-olivolja över.

Comments are closed.

Inom - Recept